16. aug 2012

Tariifa-Valkla/Salmistu

kirjutab jälle Regina


Madagascarilt tagasi ja kohe Tariifale. Kui omada elavat fantaasiat ja teravaid meeli on kõik võimalik.

Teisipäevane kirdekas utsitas meid juba varahommikul kiiremalt putru manustama ja asju pakkima.
Hiiu surfilaager (väga, väga äge laager! Sügav kummardus korraldajatele!) oli just lõppenud ja unevõlg veel tasumata kui juba tuli formulad katustelt maha kiskuda ja alamõõdulised lauad virnastada.

Sõitsime esimese hooga Salmistu randa, siis aga mõned kilomeetrikesed Valkla suunda tagasi.
Vaade, mis avanes oli tariifalik - liiv tuiskas, päike lõõmas, vesi vahutas ja kees. Puhus!
77 l + 4,5m2 /Regina/
80l + 5,4m2 /Helle/
220l + 3,5m2 /uus Chica kandidaat - Maret/

Valklaga on minul oma lugu - olen seal korduvalt käinud ning sõita ei ole senini saanud. Reeglina kukub tuul ära ja ma ei jõuagi vette. Ühel ääretult tuulisel päeval pidin aga haiguse tõttu surfamist tekkidesse mähituna läbi autoklaasi vaatama. Sel korral sain siis esimest korda vette ka selles lahesopis.
Ja oli täpselt nii mõnus, nagu ma olin seda ette kujutanud.
Kirdetuul ei pääsenud küll Pedassaarelt ilusti läbi ja andis powerit järgi, pagitas, kuid see ei põhjustanud rahulolematust. Sai küll mõned korrad glissides selg ees vette kukkuda, sest tuul lõigati justkui noaga läbi, aga seegi oli fun.

Aga mida me Maretiga tegime oli ilmselt alatu :) Me vaatasime talle kõik usutava näoga otsa ja kinnitasime justkui ühest suust, et tingimused on algajale vägagi sobilikud. Vest selga, väike puri ja vette. Uuele surfihoolikule ei saa ju algõpet liiga kergeks teha. Suur oli meie üllatus, kui piiga neis oludes kenasti hakkama sai. Talle meeldibki surfata! Hoolimata loendamatutest sinikates ja lihasvaludest uurib ta nüüd minult ikka ja jälle, et millal puhub ja kuhu selle suunaga minna...

Salmistu-Valkla vahel surfasime me üsna pikalt, ilmselt ca 4h. Koos oli palju toredaid surfiinimesi ja meenusid aastatetagused suursurfid - ühine rigamine, kamavahetus-laenutus, võidusõit ja külluslik õhtusöök näljaste surfisõprade seltsis. Kõrvitsaseemneterikast saia nosides heietasime mõtteid Tariifast. Ja peale seda hakkaski juba tunduma, et peab sügisesse hispaaniapärast levantet ja ponientet tooma... 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar