2. dets 2009

Pumperid

Posted by: Chica Regina

Mida teha tuuletutel aegadel, mil surfile viib mõtted vaid teleris vändatav Knorri makaronide reklaam, kus soovitatakse "surfata Chicko/a`de paradiisis..."?

Chicad Formula osakonnast on võtnud nõuks oma musklid 10-ruuduste purjede tarvis läikima lüüa ning nii astusime me Kalev Spa "bodypumperite" seltskonda. Oma üla-pumpereid ei tuuni me mitte jõusaalis, vaid hoopis rühmatreeningus mille korrektne nimetus ongi keha pumpamine e. body pump.

Nädalaid hiljem tuleb tunnistada, et oleme jõudnud tasemest 1, ehk "kõik kohad valutavad ja ma ei saa liigutada" tasemest tasemeni 2, ehk "paneme raskuseid juurde".

Treening ise on väga paeluv - tempokas, intensiivne ja füüsiliselt hämmastavalt hea väljakutse. Meie selge favoriit on body pump ka seetõttu, et tehniliselt ei ole tegu raske trenniga. Harjutused on kerged ja mälu ei pea keeruliste kombinatsioonide meeldejätmisega koormama. Teiseks on see trenn, kus ilmselgelt saab surfar palju kasu lõigata, sest tugevad käed (nagu ma oma viimases talisurfi trennis veendusin) on väga olulised.

Sama olulised kui jõust pakatavad käed on ka tasakaal. Seetõttu teeme me peale pumpamist kaasa ka body balance`i trennis. See on naiselikkusest nõretav elegantne "hõljumistrenn" mis lisab painduvust, tasakaalu ja turgutab meeli ning hingamist.

Ja kui tasakaalu on, jõudu on...siis on vaja lisada veel killuke nõtkust. Selleks oleme me oma treeningpäeva lisanud veel kolmandagi trenni nimega Bellyton. See on tantsuline trenn, kus keskendume vibreerimisele. Ligi tund aega kestev vibreerimine päädib vaatemängulise tantsuga. Vaatemänguline on see eelkõige alakeha osas - puusanõksud, puusaringid, vibutused ette-taha-kõrvale, sekka hüpped ja rinnaku (kui mitte öelda otse- rindade) raputused.

Kogu see "bodytamise" ja raputamise trall lõppeb veekeskuse avarustes ning saunalava.... Saunalaval, kus me räägime ikka ja ainult surfist ning teeme liigikaaslaste seas lobitööd, et anda panus kasvale naissurfarite hordile.

Epiloog:
ilmselgelt ei ole meie treeningutel muud eesmärki kui kevadel veel kalipsosse mahtuda:

2 kommentaari:

  1. ahnii.
    pisut asjakohasemaid pilte:
    http://www.one80.com/articles/1764/extreme-female-bodybuilders.html

    VastaKustuta
  2. asjakohasemad on need nüüd küll...need on lausa nii asjakohased, et fotol number kaks kujutatud isik on meie jaoks hetkel veel teadmata soost... :)

    VastaKustuta