21. dets 2008

Anneli

Esimest korda sai vees käidud 2003. aasta sügisel Harku peal, millele järgnes paar aastat pausi. Läksin teistega Tarifale küll kaasa, aga sealne meri tundus veel liialt hirmutav ;) Õnneks oli seal esimestel aastatel laguunis piisavalt palju ja sügavat vett, kuhu Epp mind purjega mässama saatis.

Järgmisena sai käidud Epu laagris varakevadises Dahabis, mis oli paras piin, oodates terve nädal meeletus kuumuses tuult, mis siis viimasel päeval nii tugevana kohale jõudis, et meid halvema ära hoidmiseks paatidega merelt lihtsalt kokku korjati.

Vastandina Dahabi kogemusele on meenutada kaks korda käidud väga vahvaid laagreid Kreeka tillukeses sadamakülas Vassilikis. Vassiliki on väga turvaline koht ka alustajatele, kuna pole karta ülisuuri laineid, ainult merisiile tasuks vältida. Sealsed mäekurude vahel hingematvalt ilusad pisikeste valgete "laulvate" kividega privaatrannad, kuhu meid paadiga viidi ja siis täiesti omapead jäeti, vot selline on üks koht, kus tahaks olla koos väga erilise inimesega, midagi romantilisemat välja mõelda oleks lihtsalt raske!! Nüüd on teada, kus kohas kõik need reisikataloogide reklaamfotod üles võetud on;) Tuulevaiksetel päevadel kimasime rolleritega mägedes läbi lõhnavate eukalüptisalude ja tüümianipõldude, Kreekasse tasub kindlasti ka niisama puhkusele minna.

Ja minu vaieldamatult lemmikuim koht maailmas on jätkuvalt juba aastaid Tarifa Hispaania lõunatipus! Sinna kohe peab igal sügisel jälle tagasi saama, nii omaseks on saanud see koht, kui suvilasse läheks. Tarifal on minu jaoks midagi seletamatult külge tõmbavat ja ainult sellele kohale omast, kõik see vahel rahulik ja vahel hiigellainetega meri koos rannas tuiskava liivaga, ööbimised lageda taeva all düünides, kämpinguelu koos aastast-aastasse samade sõpradega, tinto de verano ja õhtused chillimised linna peal. Hea on teada, et kui ka vahel on peetud plaane mujale uusi surfikohtasid otsima minna, oleme me ikkagi järgmisel sügisel Tarifal tagasi!:)

Varustusest oman Starboard Carve Wood 130l lauda ja sinna juurde värvilt (see on naistele väga oluline näitaja kusjuures) sobivat Neilpryde Zen 5.5 ja Norths Sails Disco 6.2 purje.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar