11. dets 2008

EST 242 - Regina

Regina esmakatsetused purjelauanduses olid aastal 2006, mil sõbranna sellest suure õhinaga rääks ja proovida soovitas. Toona ei jõudnud ma Saadjärve jahisadama surfikoolitusel kaugemale kui põlvitamine ja mõlamine sammaldunud purjelaual. Ent veel enne suve lõppu kohtusin ma Tarmo Käosaarega, kes oli lahke mind oma Roosta Surfiakadeemias koolitama. Minust sai esialgu pautija ja purjesikutaja, ent ka see näis saavutusena. 2007 suvi tõi kaasa uued tuuled - need ei olnud enam "kõvad" või "nõrgad" vaid juba "numbrid" m/sekundis. Ka tuule suund sai selgeks ning muuhulgas esimene trapets, laud ja purigi ostetud.
2007 a. lõpusurfi tegin septembris ja oskuste pagasisse oli lisaks pautimisele ja trapetsikandmisele lisandunud ka glissamine ja piitsepsi ebaloomulik kasv.
2008 a varakevadel, kui aprillipäike Harku järvelt kaane sulatanud oli, sai alguse minu tõeline surfiajaloo võidukäik. 26 aprillil sain esmakordselt tunda, mida tähendab trapetsis glissamine jalad aasades... See ülivõimas feeling... täielik "spordiorgasm". 2008 a surfikordades oli muljetavaldav - 55 päeval kandis vesi minu purjelauda (ja mind). Aasta lõpuks oli selge veestart ning saadud väärtuslikke kogemusi Hispaania surfivetes - El Medanos ja Tarifal.

2009 aasta algas 25. aprillil Pirital. Rahulikult tiksudes ja oludega tutvudes. 23. juuli seisuga on loendatud juba 35 gliseerumispäeva (seda suuresti tänu investeeringutele formula lauda).
2010 aasta pistsin jalad esmakordselt vette juba 10. aprillil ning nädalaid...isegi kuid tallasin vaid formulat. Osalesin formula EM I etapil ning pean tunnistama, et esimesel võistlusel esimest korda elus rada sõites aeg kirja saada oli minu jaoks suur saavutus.
Jätkub 2010, näis. mida aasta veel ees ootab!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar