18. juuni 2009

Topu 17 juuni

Kes oleks võinud arvata, et kätte on jõudnud aeg, kus me peaaegu iga nädal saame korra lausuda kulunud fraasi: "täna tegin oma elu parima sõidu!".
Täpselt sellised sõnad lipsasid chicade suust jälle välja Topus. Tegemist oli ideaalsete tingimustega - päike, tuul, ülimalt soe vesi ja vahva seltskond.
Reginale pakkus rigamine uusi väljakutseid, sest tuli leiutada 4.2 Zone`ile variotop. Võin omalt poolt soovitada järgmist lahendust: võtke mastijala nöör, siduge see topi-aasa külge. Fikseerige nöör topi-kanalisse 10sendisega ja te saate muretult sõita.
Tiina "rautas" on 4.5se ja "lautas" end Jürka 77l Fanaticuga. Regina kasutas aga järjekordselt Ivari lahkust ära ja "lautas" end 93l. S-Type`iga.
Merel võis meid kiiresti ära tunda - kaks chicat, kellel suud õnnest ja adrenaliinist kõrvuni. Triibutades sai arendatud ekstreemseid kiirusi, laua valdamine on muutunud jäigast sujuvaks, kehahoiak on paranenud, pehmust ja mängelvust on meie sõidustiili tulnud. Me oleme lõpuks ometi surfarid! Seda kinnitab ka fakt, et jibe`i on käega katsutavas kauguses... Eile see peaaegu juba tuli...peaaegu. Ent siiski tundub, et veetunde ja harjutamist on veel rohkem vaja kui ilmad seda meile võimaldavad.
Paistab, et mõlemad chicad on nüüd lõplikult freewave laua usku pööranud ning ees ootavad jälle uued investeeringud... Investeeringutest rääkides - Tiinal kadus autost sõidu ajal masti topi-osa ära... Meie üleskutse - kui kellelegi on 400-se masti ülemine osa üle või on sellise vanaHaapsalu maanteelt leidnud - andke endist palun märku.
Masti andmed:
ARROWS ULTIMATE 400 IMCS 19/CC, masti alumise osa sisseulatav osa 200 mm, otsa läbimõõt 3,5 cm.

Kuid Topu surf ei olnud õnnelik kõigi jaoks. Kahele surferile jääb see tõenäoliselt eluks ajaks meelde ning teistele oli see õpetuseks, et ohutunne ja alalhoiuinstinkt peaksid ka kõige mõnusama adrenaliinipahmaka juures säilima. Nii juhtuski kurb õnnetus, kus surferite kokkupõrkes sai üks neist väga tugevasti viga ning lebab praegu haiglas. Õnnetused juhtuvad. Neid vältida ei pruugi alati olla võimalik. Seetõttu tasub mõelda enese turvalisusele. Tean, et legendaarne Lais surfab kiivriga - ka chicad leiavad, et on aeg seotada tormituulte tarbeks kiiver.
Teine asi, mis on silma jäänud ning nukraks teeb - nii vähesed kannavad päästevesti. Teinekord on sellest aga suur abi...
Mõtelgem sellele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar